Stil și personalitate în colecțiile de tapet

sept. 15, 2015 0 Comentarii
Stil și personalitate în colecțiile de tapet

Tapetul este, fără îndoială, expresia personalității și a stilului unei casei și poate fi elementul ce face diferența când vine vorba de amenajarea locuinței. Tapetul este o modalitatea modernă pentru a da strălucire unei încăperi, iar aplicarea corectă a acestuia îi asigură o rezistență de zeci de ani. În ultimii ani, designerii s-au întrecut în crearea celor mai spectaculoase modele tapet, ceea ce ne oferă multiple posibilități de redecorare. Însă tocmai această varietate largă de posibilități ne pune uneori în încărcătură. Specialiștii Visaria îți oferă sfaturi pentru alegerea modelelor de tapet potrivite pentru casa ta.

În primul rând, trebuie să ții cont de dimensiunile camerei pentru care alegi modelul de tapet, precum și luminozitatea din camera respectivă. Tapetul în culori închise da impresia de claustrofobie dacă este aplicat într-o cameră de mici dimensiuni. Pentru o astfel de cameră cele mai potrivite modele de tapet sunt cele în culori deschise, care poartă ușoare urme de imprimeuri. Dacă vrei să scoți în evidență un anumit colț din cameră, poți să alegi tapet doar pentru un singur perete. În felul acesta, vei da unicitate camerei tale, vei crea un joc armonios de culori și texturi ce îi va impresiona plăcut pe cei care îți vor vizita casa. Într-un apartament de bloc este suficient să alegi doar un singur model de tapet sau maximum două, dacă vrei să încerci combinații inedite de culori. Dintre acestea două, unul trebuie să fie într-o singură culoare sau celălalt în motive diferite (cercuri, pătrate sau flori). Pentru livingurile mari poți să alegi dintr-o largă varietate de modele de tapet.

Orientarea încăperii influențează alegerea culorii tapetului. În camerele însorite poți folosi aproape orice culoare, însă trebuie să ai grijă la nuanțele de galben, alb sau auriu care pot fi obositoare atunci când soarele cade pe ele. Astfel de nuanțe vor arăta mai bine în camere cu orientare nordică sau vestică, în timp ce în camerele luminoase contrastul cu nuanțe de albastru, verde sau vișiniu vor avea un efect puternic.

Modelele de tapet cu dungi verticale sau orizontale pot influența aspectul camerei. Pentru o cameră cu tavan jos alege tapet cu dungi verticale pentru a crea impresia de înălțime. În schimb, dungile și imprimeurile orizontale oferă iluzia unei încăperi scunde, ceea ce face modelul de tapet cu dungi orizontale potrivit camerelor foarte înalte.

Găsește inspirația în modelele de tapet Iasi oferite de Visaria și crează-ți un spațiu feeric în locuința ta!