De ce să-ți pui tapet?

aug. 19, 2015 0 Comentarii
De ce să-ți pui tapet?

Visaria îți oferă posibilitatea de a da o notă puternică de personalitate casei tale, tapetul în Iași fiind foarte căutat la ora actuală. O instalare profesională de tapet poate ține între 15-25 de ani, iar pereții tăi vor avea un aspect pe care pur și simplu nu-l poți obține cu vopsea sau var lavabil. De asemenea tapetul este foarte ușor de curățat și întreținut. Există nenumărate modele de tapet Iasi, iar dacă ai răbdare să treci printre toate, îl vei descoperi mai mult ca sigur pe cel care este pe placul tău.

Pot repara o porțiune de tapet, în caz de deteriorare? Bineînțeles! Iar dacă remedierea este făcută cu asistență profesionistă, reparația este practic invizibilă. Mai ales că tapetul are un preț variabil, reparațiile vor costa relativ puțin, în funcție de modelele de tapet alese.
Ce ar trebui să iau în calcul când mă decid să îmi pun tapet? Care este natura suprafeței pereților pe care vrei să aplici tapetul? Dacă pereții sunt perfect netezi, vă recomandăm modele de tapet care imită mătasea sau care sclipesc; dacă, în schimb, pereții sunt neregulați, consideră un model cu suprafață în relief. Pentru zonele foarte frecventate (spre exemplu pe hol), un tapet simplu va scoate în evidență urmele. O textură cu pattern este ideală.
Dorești același model de tapet în toate camerele?

În cazul în care decizi, spre exemplu, că vei dori un model de tapet pentru living, poți folosi marginile pentru a oferi continuitate modelelor. Un model somptuos sau distins pentru living va face o impresie bună întotdeauna, atât timp cât se află în continuitate cu restul modelelor.

Care este nivelul de luminozitate în cameră? Amintește-ți, culorile deschise reflectă lumina, iar culorile închise absorb lumina. Nu evita culorile puternice, deoarece ele sunt foarte expresive și adaugă „profunzime” camerei. Culorile au efect asupra dispoziției, așa că gândește-te ce dispoziție vrei să transmiți. Modele de tapet de culoare verde sunt relaxante, cele roșii sunt stimulente, cele galbene sunt fericite, iar cele albastre sunt răcoritoare. Gândește-te cum anume vrei să fie camera: relaxantă și liniștitoare sau incitantă și vibrantă? Oricare ar fi alegerea ta, trebuie să fie o reflecție a personalității tale.