Chiuvete pentru bucătării practice

oct. 13, 2015 0 Comentarii
Chiuvete pentru bucătării practice

Chiuveta este cea mai utilizată piesă din bucătărie, fără de care treburile casnice ni s-ar părea mult mai dificile. Fiind o parte importantă atât din punct de vedere al funcționalității, cât și din punct de vedere estetic, alegerea chiuvetei pentru bucătărie poate părea o sarcină dificilă în condițiile în care pe piață se găsește o gamă variată de chiuvete. Atunci când alegi chiuveta pentru bucătărie trebuie să ții cont de diferite aspecte, precum forma, materialul sau modelul acesteia.

Modelul chiuvetei

Dacă în trecut pe piața din România se găseau chiuvete cu un singur bazin, din fontă, acum avem la dispoziție numeroase tipuri de chiuvete, cu un bazin, două sau, chiar, trei. Chiuveta cu un singur bazin este cea mai răspândită, aceasta îmbinând perfect funcționalitatea și confortul. Dezavantajul acesteia stă în faptul că nu permite desfășurarea mai multor sarcini odată. Dacă vă doriți o chiuvetă mult mai funcțională, chiuveta cu două bazine este ideală. De exemplu, un bazin poate fi de ajutor pentru spălarea, iar celălalt pentru pregătirea alimentelor. Cu toate acestea dimensiunile mici ale celor două bazine reprezintă un dezavantaj. Pe de altă parte, o chiuvetă cu trei bazine presupune un spațiu mare, deci și o bucătărie generoasă.

Chiuvete în funcție de material

Chiuvetele din inox sunt practice, ușor de curățat și rezistente. O astfel de chiuvetă este ideală pentru orice bucătărie. Când vine vorba de chiuvete din oțel, acestea prezintă un raport calitate-preț excelent. Se potrivesc în orice bucătărie, întrucât se găsesc în diverse forme și mărimi. Un dezavantaj al acestor tipuri de chiuvete este că se pot zgâria ușor. Un material rezistent la zgârieturi este granitul, însă chiar dacă au un design aparte, chiuvetele din granit au nevoie de o întreținere specială. Dacă aveți o bucătărie în stil rustic, o chiuvetă din piatră naturală va fi în armonie cu celelalte elemente.

Finisajul este, de asemenea, un aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi chiuveta pentru bucătărie. Finisajul linen este special conceput pentru a preveni depunerile de calcar și este ușor de curățat, în timp ce finisajul mat are avantajul unui aspect lucios, de lungă durată.

Fie că îți dorești chiuvete bucatarie sau obiecte sanitare, Visaria îți oferă tot ce ai nevoie pentru casa ta într-o gamă variată de produse. Colecțiile Visaria cuprind obiecte sanitare, tapet, parchet, gresie și faianță create de producători renumiți în domeniul amenajărilor interioare.